WITLOFTREKKERIJ HAPS
Eind vorige week hebben we opdracht gekregen voor de levering en montage van een complete installatie voor een witloftrekkerij in Haps. Deze opdracht omvat een elektrotechnische-, watertechnische-, verwarmings- en koeltechnische installatie.  De koelinstallatie is in samenwerking met De Laat koudetechniek uit Ammerzoden ontwikkeld.Na intensief overleg met de opdrachtgever is een plan gerealiseerd waarin duurzaamheid voorop staat. Zowel de kantoren als de werkruimtes worden verwarmd met restwarmte afkomstig van de koelinstallatie. Hiervoor zal een zogenaamde warmteterugwinninginstallatie in het koelsysteem geïntegreerd worden.

In de hal van 50 bij 70 meter worden 9 trekcellen met per cel 2 trekputten gemonteerd. De putten worden voorzien van koeling en verwarming afkomstig van de centrale installatie. De 9 luchtbehandelingskasten voor de trekkerij worden ook op  deze installatie aangesloten. Voor de bewaring van de witlofwortels worden 5 koel/vriescellen gebouwd. Door de bewaring in eigen beheer te nemen, is er een betere controle op het product en wordt er aanzienlijk bespaard op de transportkosten van de wortels.

De klimaatbeheersing in het gehele gebouw zal straks door één centrale computer geregeld gaan worden. Hierdoor kan men in één oogopslag alle instellingen en metingen van de verschillende ruimtes uitlezen, eventueel vanaf een smartphone of tablet. Na verwachting zal de installatie in juni operationeel zijn en zullen 3 weken later de eerste kroppen witlof het bedrijf verlaten. 


terug naar overzicht
LAATSTE NIEUWS
18-06-2019
Klant tevredenheidsonderzoek
Wij proberen continu onze dienstverlening te verbeteren. Hiervoor hebben we uw mening nodig.
16-01-2019
Horticontact 2019
Trintech op Horticontact 2019
16-01-2019
Fruit Logistica Berlin 2019
Trintech aanwezig op Fruit Logistica
23-10-2017
Bereikbaarheid service
Bereikbaarheid Trintech service verbetert