AQUACULTUUR

Sinds vele jaren is Trintech actief in de AquaCultuur. Diverse belangrijke viskwekerijen behoren tot onze klantenkring.

Op het gebied van automatisering in de viskweek hebben we de afgelopen jaren een naam opgebouwd. Wij verzorgen de elektrotechnische, automatisering, verwarming en watertechnische installatie van o.a. Palingkwekerij Nijvis BV te Nijmegen. Dit is één van de grootste ketens van palingkwekerijen van Europa met 5 vestigingen in Nederland en één in Duitsland.
   

Vanaf 1999 hebben wij reeds diverse grote viskwekerijen (ca. 500 ton vis per jaar / kwekerij) geautomatiseerd.

Belangrijkste voorwaarden voor goede viskweek zijn o.a.:

-Voer
-Zuurstof
-pH-waarde
-Temperatuur
-Constante waterflow

pompen_koolen_klein_200 

Om al deze facetten optimaal te kunnen beheersen, is voor de AquaCultuur een innovatief automatiserings systeem ontwikkeld.

Hiervoor wordt per per kweeksysteem een besturing toegepast welke gebaseerd is op de nieuwste PLC techniek. Per kweeksysteem kan door middel van een touchscreen het geheel worden bediend.

Indien sprake is van meerdere kweeksystemen naast elkaar, bestaat de mogelijkheid deze d.m.v. een geavanceerd communicatie syteem met elkaar te koppelen.

Voordeel hiervan is dat de diverse kweeksystemen centraal kunnen worden uitgelezen en bediend. 

De software leest o.a. de temperatuur, zuurstof en pH in,  om hierop te alarmeren en te regelen. Alle pompen en motoren worden bestuurd door middel van softstarters  of frequentieregelaars. Valt een pomp uit (thermisch of mechanisch), dan zorgt de software dat een reserve-pomp automatisch zijn functie over.

  • Alle PLC's van de verschillende systemen zijn via een netwerk gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om de statussen van de diverse pompen, metingen en alarmen centraal uit te lezen
  • Deze metingen worden door een PC in een grafiek gezet. De metingen, statussen en alarmen worden opgeslagen voor lange termijn registratie.
  • Vanaf een externe lokatie kan via een ADSL lijn, verbinding gemaakt worden met de kwekerij.  Zo kunnen ook hier de metingen, statussen en alarmen uitgelezen worden.

Bent U geintresseerd in onze automatisering en Installaties, neem dan geheel vrijblijvend contact op met nummer 0481-421867